1 Property for Sale in Zagreb

De Dalmatische kust
Uitleg van de begrippen op het grondboek document : inventarislijst, lijst met eigenaren en overzicht van de schulden op het onroerend goed. Als je in Kroatie een woning koopt dan neem je de schulden over. Dus als er nog een uitstaande lening of hypotheek is, dan ben jij aansprakelijk.
De Dalmatische kust
Verschillende documenten zijn nodig om een woning legaal te verkopen, afhankelijk van de ouderdom van de woning. Je kunt de volgende documenten nodig hebben : bouwvergunning, gebruiksvergunning, certificaat van de bouwinspectie, locatie vergunning en bijvoorbeeld een energieprestatiecertificaat.
detail foto dakpannen
Deze koopgids Kroatië biedt in vogelvlucht een overzicht van de diverse aspecten van het kopen van onroerend goed in Kroatië . Ga na of je het recht hebt om een huis te kopen in Kroatië en wat de verschillende stappen zijn om de eigenaar van een huis te worden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een hypotheek af te sluiten in Kroatië?
De Dalmatische kust
Door de kleine schaal van de Kadastrale plattegrond, is het niet altijd mogelijk om precies vast te stellen waar de perceelgrenzen liggen en wie nu eigenlijk de eigenaar is van een muur op het grondstuk. Bij twijfel is het een goed idee om een onderzoek uit te laten voeren door een landmeter (geodet)
De Dalmatische kust
Op een Kroatische kadastrale kaart worden niet alleen de perceelgrenzen getoond maar ook de woning zelf. Met de kaart kun je controleren of het onroerend goed zoals dat beschreven staat in het Grondboek ook ter plaatse aanwezig is.